Giv dit spædbarn en ekstraordinær oplevelse!

I efteråret 2007 åbnede vi første gang dørene til Babysalmesang i Videbæk. Det viste sig at være en stor succes. Sognene Videbæk, Brejning-Væggerskilde og Herborg-Nr. Vium tilbyder Babysalmesang i fællesskab. Der oprettes hold i Videbæk kirke og Brejning kirke over både foråret og efteråret, og forløbene ved de to kirker ligger i forlængelse af hinanden. Alle forældre med spædbørn er velkomne til at deltage - også selv om man ikke bor i det pågældende sogn, hvor Babysalmesang foregår.

Målgruppe: 2-8 måneder ifølge med far eller mor.

Hver onsdag begynder Babysalmesangen kl. 9.30 i kirken, såfremt der ikke oprettes to hold. I tilfælde af 2 hold, begynder hold 1 kl. 9.00 og hold 2 kl. 10.30.

Babysalmesangen ved Videbæk Kirke tilrettelægges af kirkesanger og tidl. vuggestuepædagog Tina Lynderup samt organist Bente Roager Knudsen i samarbejde med sognepræsterne. Tilbuddet henvender sig til spædbørn, hvor mødrene endnu har orlov, og præsterne vil således naturligt ved dåbssamtale med forældre invitere til deltagelse i Babysalmesang.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Tina Lynderup.

Klik her for at downloade en folder om Babysalmesang.

Om Babysalmesang

Babyer kan jo ikke synge salmer, men deres forældre kan, og den nærhed, det giver med mor eller far, kombineret med salmernes poesi og musik gemmes i barnets sind allerede fra det er få måneder gammelt. Musik og sang er som et ekstra sprog, og at synge for sit lille barn er en gave, der holder livet ud. Vi vil gerne fra kirken skabe denne mulighed for forældre, der ønsker at give deres barn del i en sådan gave. Kirken har jo altid været fyldt af musik og sang, og vi har en stor og smuk salmeskat og -tradition, som er værd at række videre til kommende generationer. Til Babysalmesang vil vi synge nogle af vore mest kendte og elskede salmer udvalgt efter melodisk og rytmisk kvalitet i forhold til små børn. Da det lille barn lærer og oplever med krop og sanser, bliver der f.eks. sat bevægelse, dansetrin og fagter til sangen.